Etusivu Tanssilajit Historia Opettajat Tunnit Hinnasto Yhteydenotto

Tanssilajit

LASTENTANSSI 4-6v.

Tunneilla kehitetään kehon hallintaa, liikkeen hahmottamista sekä ilmaisua tanssiharjoitusten avulla. Opitaan myös työskentelemään yksilönä ja ryhmässä. Baletin perusteisiin tutustutaan leikin muodossa. Tavoitteena on saada valmiudet perusopintoja varten sekä vahvistaa oppilaan suhdetta tanssiin.

LASTENTANSSI/ESIBALETTI

Tunneilla syvennetään lastentanssissa opittuja asioita. Baletin perustekniikan harjoitteita lisätään, osittain vielä luovan liikunnan avulla. Kehitetään tanssillisuutta sekä musikaalisuutta. Myös lihasvoimaa ja ketteryyttä harjoitetaan. Oppilaalle luodaan valmiudet siirtyä perusopintoihin.

KLASSINEN BALETTI

Baletin perusopinnot alkavat noin 8-vuotiaana ja tunneilla voi käydä aina aikuisikään asti. Tanssin taiteen perusopetuksen mukaan opiskelu on tavoitteellista, tasolta toiselle edeten.

Balettitunti alkaa lämmittelyllä, millä saadaan lihakset lämpimiksi. Tangossa tehdään baletin tekniikan perusliikkeitä tarkoin määrätyssä järjestyksessä, aloittaen rauhallisista ja venyttävistä liikkeistä, edeten nopeutta ja lihasvoimaa vaativiin liikkeisiin. Keskilattialla sekä salin poikki liikkuvissa liikkeissä harjoitellaan mm. pään, käsien ja jalkojen koordinaatiota. Isot ja pienet hypyt, piruetit sekä tanssisarjat siivittävät niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin tanssimaan ja nauttimaan baletin monipuolisuudesta.

JAZZ-TANSSI

Vauhdikas ja rytmikäs tanssilaji kaiken tasoisille! Tunti koostuu jazz-tekniikasta sekä koreografiasta. Lajin ominaispiirteitä ovat hypyt, jalanheitot, piruetit sekä rytmit, kehon isolaatiot sekä aksentit. Tunneilla tehdään vaihtelevasti niin lyyrisiä kuin vauhdikkaita tanssisarjoja ja tutustutaan showtanssin ja musikaalien maailmaan.

NYKYTANSSI

Nykytanssitunneilla harjoitellaan release- tekniikkaa ja lattiatekniikkaa. Oman tyylin löytäminen tanssisarjojen ja improvisaation kautta on yksi tuntien tavoitteista. Keskilattiaharjoitteissa sekä tilassa liikkuessa hyödynnetään modernin tanssin tekniikkaa. Tanssisarjoihin on otettu vaikutteita muistakin tanssilajeista, joten tunneilla pääsee tanssimaan monipuolisesti eri tyylisiä sarjoja ja koreografioita.

STREET

Vauhdikas tunti jossa harjoitellaan katutansseille ominaista tyyliä liikkua rennosti ja hyvällä asenteella. Tunneilla tehdään erilaisia tanssisarjoja joissa käytetään paljon aksentteja, joustoa ja hyödynnetään musiikin rytmejä, sekä harjoitellaan perusakrobatiaa.

BREIKKI POJAT

Tunneilla harjoitellaan hip hopin perusteita, lajin eri tyylimuotoja sekä lajille tyypillistä rentoa tapaa liikkua. Tuntien sisältöön kuuluu myös kehonhallintaa sekä katutanssissa käytettäviä akrobaattisia liikkeitä.

DANCEMIX

Vauhdikkailla tunneilla yhdistellään eri tanssityylejä mm. discoa, streettiä, musikaaleja jne. Tärkeintä tunneilla on hyvä meno!

DISCO

Disco dance on urheilullinen tanssilaji, joka kehittää voimaa, notkeutta ja nopeutta. Tyypillisiä käsiliikkeitä ovat nopeat pyöritykset, ojennukset ja voimakkaat iskut. Erilaiset potkut, hypyt, askeleet ja pyörimiset täydentävät tanssimista ja kehittävät vartalon kokonaisvaltaista käyttöä sekä hallintaa.

LASTEN TEMPPUTANSSI

Tämä tunti on täynnä vauhtia ja energiaa! Tunnilla opetellaan temppuja kärrynpyöristä kuperkeikkoihin, musiikkia, leikkiä ja rytmiä unohtamatta! Tunneilla harjoitellaan liikkumista niin yksilöinä kuin ryhmässäkin.

VENYTTELYTUNTI

Kaikentasoisille sopiva kehonhuolto/herättely -tunti, jossa rauhalliset harjoitteet ja venytykset voi tehdä oman kehon tuntemusten ja tarpeiden mukaan. Tunnilla keskitytään hengitykseen, rauhoittumiseen sekä kehoa lempeästi venyttäviin ja avaaviin liikkeisiin.

JUMPS AND TURNS

Tunnilla keskitytään piruetteihin ja hyppyihin tekniikkaharjoitteiden sekä tanssillisten sarjojen avulla. Tunti sopii niille, jotka ovat tanssineet jo pidempään ja haluavat kehittää erityisesti pyörimistä ja ponnistusvoimaa. Tunti on hyvä lisätunti baletin, jazzin ja nykytanssin harrastajille.

NOKIAN TANSSIASEMA
Nokian valtatie 25 A 2.krs, 37100 NOKIA
Puh. 050 554 1382